SFB-School 2018

Europe/Berlin
Hotel Ebertor, Boppard

Hotel Ebertor, Boppard

Heerstraße 172 56154 Boppard am Rhein
Achim Denig (JGU Mainz) , Lothar Tiator, Marc Vanderhaeghen (Univ. Mainz) , Wolfgang Gradl (Universität Mainz)
Description

The Institute of Nuclear Physics in Mainz and the Collaborate Research Center 1044 (SFB 1044) will its annual SFB School in Boppard, which covers the current research activities of the SFB 1044.

Participants
  • Achim Denig
  • Alexey Tyukin
  • Andreas Pitka
  • Astrid Hiller Blin
  • Brice Garillon
  • Carsten Grzesik
  • Charlie Payne
  • Christoph Florian Redmer
  • Concettina Sfienti
  • Daniel Molnar
  • Franziska Hagelstein
  • Hans Christian Lange
  • Harald Merkel
  • Hartmut Wittig
  • HARVEY MEYER
  • Hubert Spiesberger
  • Igor Danilkin
  • Jingqing Zhang
  • Jonas Wilhelm
  • Josef Pochodzalla
  • Kohtaroh Miura
  • Leonard Wollenberg
  • Lothar Tiator
  • Luca Doria
  • Marc Vanderhaeghen
  • Maximilian Littich
  • Michael Distler
  • Michael Ostrick
  • Miguel Angel Martin
  • Miguel Teseo San José Pérez
  • Mikhail Gorshteyn
  • Miriam Fritsch
  • Oleksandra Deineka
  • Oleksii Gryniuk
  • Oscar Javier Hernandez
  • Pascal Klag
  • Paul Larin
  • Peter Weidenkaff
  • Pierre Capel
  • Sabato Stefano Caiazza
  • Sebastian Baunack
  • Sebastian Jäger
  • Sonia Bacca
  • Tobias Schulz
  • Tong liu
  • Vadim Lensky
  • Vahe Sokhoyan
  • Viacheslav Tsaran
  • Victor Kashevarov
  • Vladimir Pascalutsa
  • Wolfgang Gradl
  • Yasemin Schelhaas
  • Yuping Guo
  • Zhiqing Liu
    • 16:00 19:00
      Registration
    • 19:30 20:30
      Dinner 1h
    • 09:00 11:00
      Lectures
      • 09:00
        Project P1 1h
        Speaker: Dr Christoph Florian Redmer (Institut für Kernphysik, Johannes Gutenberg-Universität Mainz)
      • 10:00
        Project N(1) 1h
        Speaker: Prof. Concettina Sfienti (Johannes Gutenberg-Universität Mainz)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Lectures
      • 11:30
        Project N2 1h
        Speaker: Dr Sonia Bacca (TRIUMF)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 16:30 17:00
      Coffee 30m
    • 17:00 19:30
      Participants' talks
      • 17:00
        Precision measurements with MAGIX 30m
        Speaker: Mr Sabato Stefano Caiazza (KPH Institut, JGU Universitaet Mainz)
        Slides
      • 17:30
        Towards neutrino observables from nuclear many-body theories 30m
        Speaker: Mr Charlie Payne
      • 18:00
        The deuteron-radius puzzle is alive: A new analysis of nuclear structure uncertainties 30m
        Speaker: Mr Oscar Javier Hernandez
      • 19:00
        Systematic effects in the beam energy measurements by undulator radiation at MAMI 30m
        Speaker: Mr Pascal Klag
    • 19:30 20:30
      Dinner 1h
    • 09:00 11:00
      Lectures
      • 09:00
        Project P2 1h
        Speaker: Sebastian Baunack (Institut für Kernphysik, Johannes Gutenberg-Universität Mainz)
      • 10:00
        Project M1 1h
        Speaker: Dr Igor Danilkin (Johannes Gutenberg-Universität Mainz)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Lectures
      • 11:30
        Lattice 1h
        Speaker: Prof. Hartmut Wittig (KPH Institute - JGU Mainz)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h
    • 15:30 16:00
      Coffee 30m
    • 16:00 18:30
      Participants' talks
      • 16:00
        Status of HLbL in (g-2)mu calculations on the lattice 30m
        Speaker: Prof. Harvey Meyer (Joh. Gutenberg University Mainz)
      • 16:30
        The BDX experiment 30m
        Speaker: Dr Luca Doria (TRIUMF)
      • 17:00
        Pseudoscalar-Meson Contributions to the Muon g-2 via Schwinger's Sum Rule 30m
        Speaker: Ms Franziska Hagelstein (Institut für Kernphysik, JGU Mainz)
      • 17:30
        Reduced hadronic uncertainty in the determination of $V_{ud}$ 30m
        Speaker: Dr Mikhail Gorshteyn (JGU)
      • 18:00
        Nucleon form factors from lattice QCD 30m
        Speaker: Mr Tobias Schulz
        Slides
    • 18:30 21:00
      Conference Dinner 2h 30m
    • 09:00 11:00
      Lectures
      • 09:00
        Project S3 30m
        Speaker: Michael Ostrick (Uni Mainz)
      • 09:30
        Project M2 30m
        Speaker: Prof. Wolfgang Gradl (Universität Mainz)
      • 10:00
        Projects S1 and S2 1h
        Speaker: Dr Vladimir Pascalutsa
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Participants' talks
      • 11:30
        High-precision Measurement of the Proton Radius with TPC 30m
        Speaker: Dr Vahe Sokhoyan
      • 12:00
        Vector meson decays V -> Pgamma 30m
        Speaker: Mr Hans Christian Lange (Johannes Gutenberg-Universität Mainz, Institut für Kernphysik)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h